|
Forum ZUM Zavedanje -> Ustvarjanje -> Mišljenje
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Neri

Pridružen/-a: Čet Jun 2007 22:20 Prispevkov: 1036
|
Objavljeno: 26.10.09 20:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Pancho je napisal/a: |
Oh Neri samo tako na prvo žogo.  |
Hvala Pancho Jaz že na prvo žogo, sam gol ponavadi falim  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
voyager

Pridružen/-a: Sre Jun 2005 19:41 Prispevkov: 3030 Kraj: Goričko
|
Objavljeno: 27.10.09 8:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Neri je napisal/a: | | Pancho je napisal/a: |
Zato pa Koroška nima prvoligaša.  _________________ Blog: http://voyager.tuditi.delo.si/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pancho

Pridružen/-a: Tor Jul 2006 18:04 Prispevkov: 764 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 30.10.09 20:36 Naslov sporočila: |
|
|
| voyager je napisal/a: | | Neri je napisal/a: | | Pancho je napisal/a: |
Zato pa Koroška nima prvoligaša.  |
Ima pa Neri.  _________________ Poglavitni problem za nas vse, moške in ženske, ni učiti se, ampak odučiti se. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Neri

|
Objavljeno: 11.12.09 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Nisem ti odgovorila na zadnje pismo. Kdor molči, desetim odgovori. Si razumel moje tiho sporočilo skozi eter? Si me čutil na drugi strani? Kako z vsakim dihom želim, da se najina zgodba vrne na svoj začetek? Na dneve polnega kipenja in vrvenja vsakega najinega delčka. Si čutil, kako me boli, ker mi vračaš hladni ponos? Molk v meni še danes kriči… |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Robi.
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:31 Prispevkov: 274 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: 1.01.10 0:05 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa pišem računalniku, da se bo naučil ljubezni.
Da ne bo prišlo do kakšnih terminatorjev v prihodnosti.
Saj veste...bolje preprečevati....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tekumze
Pridružen/-a: Tor Sep 2007 21:48 Prispevkov: 1416
|
Objavljeno: 8.01.10 17:15 Naslov sporočila: |
|
|
Tebi, katerakoli že si, ki morda bereš...
Za novo leto sem bil sam. Narezal sem si francoskega sira in nalil dva kozarca vina: enega zame, drugega, ki je ostal poln, pa zate. Zate, ki te nekoč spoznam; zate, ki se bova nekoč ljubila. Ne poznam te, pa vendar si težko želeni veter v moja jadra. Glej! Mirno je, brez oblačka, nikjer ni nobene sapice, prejšnji monsun je ponehal. Sredi gole puste sinje planjave oceana se nežno maje moja ladja, sama, izgubljena. Čaka vetra, kakršnegakoli: mirnega in enakomernega vetra z Zahoda, veter, pomešan z ledom, a močan, s Severa; najbolj pa vlažni in polni veter z Vzhoda ali orkan z Juga.
Čakam te, kdorkoli si, kakršnakoli si, pridi. Kozarec vina je pripravljen, narezano je južno sadje. Pogrnjena je preproga in v kotličku brbota čaj. Pridi, usedi se poleg mene. Poglej me v oči. Pusti, da se te dotaknem, da polzim po tvojih laseh, počasi, nežno. Dopusti mi poljub na čelo. Pogovarjajava se. Mirno in počasi - želim slišati zven tvojega glasu, želim, da občutiš mojega. Ni mi toliko do tvojega telesa, čeprav vem, da je nadvse ljubko; ne do tvojega uvida in tvoje vednosti, ne do tvoje elegance. Vse to lahko imaš ali nimaš. Vse, do česar mi je, si ti - pristna ženska, ki jo želim ljubiti in želim v zameno biti ljubljen. Brezpogojno, iskreno, globoko. Ne plaši se mojih senc. Nobena tema ni prevelika, da bi jo Sonce ljubezni ne pregnalo.
 _________________ Blog: http://andrazzvab.blogspot.com/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Neri

|
Objavljeno: 10.01.10 19:34 Naslov sporočila: |
|
|
| tekumze je napisal/a: | Tebi, katerakoli že si, ki morda bereš...
|
Nisem jaz ... sem veter drugim jadrom ... tvoje pisanje je tako pristno prebrat, seže v srce. Tja do našega bistva, po moje... Tačas popij drug kozarec, ki je ostal poln in pripravi novo steklenico... Na zdravje oz. na uresničenje! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Solaris

Pridružen/-a: Ned Jun 2007 23:35 Prispevkov: 3445
|
Objavljeno: 10.01.10 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Neri je napisal/a: | | tekumze je napisal/a: | Tebi, katerakoli že si, ki morda bereš...
|
Nisem jaz ... sem veter drugim jadrom ... tvoje pisanje je tako pristno prebrat, seže v srce. Tja do našega bistva, po moje... Tačas popij drug kozarec, ki je ostal poln in pripravi novo steklenico... Na zdravje oz. na uresničenje! |
Se strinjam, zelo sveže in hrepeneče! _________________ no pressure over cappuccino |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tekumze
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Neri

|
Objavljeno: 28.03.10 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
| tekumze je napisal/a: | | ... |
Piješ vino... ali bi nadaljevanje?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tekumze
|
Objavljeno: 1.04.10 17:36 Naslov sporočila: |
|
|
... _________________ Blog: http://andrazzvab.blogspot.com/
Nazadnje urejal/a tekumze 1.04.10 21:34; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tekumze
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Neri

|
Objavljeno: 30.08.10 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
| tekumze je napisal/a: | Tebi, katerakoli že si, ki morda bereš...
Za novo leto sem bil sam. Narezal sem si francoskega sira in nalil dva kozarca vina: enega zame, drugega, ki je ostal poln, pa zate. Zate, ki te nekoč spoznam; zate, ki se bova nekoč ljubila. Ne poznam te, pa vendar si težko želeni veter v moja jadra. Glej! Mirno je, brez oblačka, nikjer ni nobene sapice, prejšnji monsun je ponehal. Sredi gole puste sinje planjave oceana se nežno maje moja ladja, sama, izgubljena. Čaka vetra, kakršnegakoli: mirnega in enakomernega vetra z Zahoda, veter, pomešan z ledom, a močan, s Severa; najbolj pa vlažni in polni veter z Vzhoda ali orkan z Juga.
Čakam te, kdorkoli si, kakršnakoli si, pridi. Kozarec vina je pripravljen, narezano je južno sadje. Pogrnjena je preproga in v kotličku brbota čaj. Pridi, usedi se poleg mene. Poglej me v oči. Pusti, da se te dotaknem, da polzim po tvojih laseh, počasi, nežno. Dopusti mi poljub na čelo. Pogovarjajava se. Mirno in počasi - želim slišati zven tvojega glasu, želim, da občutiš mojega. Ni mi toliko do tvojega telesa, čeprav vem, da je nadvse ljubko; ne do tvojega uvida in tvoje vednosti, ne do tvoje elegance. Vse to lahko imaš ali nimaš. Vse, do česar mi je, si ti - pristna ženska, ki jo želim ljubiti in želim v zameno biti ljubljen. Brezpogojno, iskreno, globoko. Ne plaši se mojih senc. Nobena tema ni prevelika, da bi jo Sonce ljubezni ne pregnalo.
 |
Nisem tista, ki jo čakaš. Ni me prignal močan leden severnik ali enakomeren zahodnik. Niti topla sapa z juga ali mistični vzhodnik. Prišla sem z brezvetrjem, v spokojnosti prehojene poti in umirjenega obraza. To je trenutek mojega počitka in te prosim, da med čakanjem svoje gospe natočiš še tretji kozarec. Skupaj bova zapravila nekaj trenutkov življenja in izmenjala izkušnje. Ali pa samo posedela in opazovala umirjanje narave v večernem zahodu. Čakajoč na temo, za katero se bo končno začel Tisti dan. Ves osvetljen s soncem. Ne bo žarela le zemeljska obla, ampak moje, tvoje in še kakšno srce... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tekumze
|
Objavljeno: 1.09.10 20:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Nisem tista, ki jo čakaš. Ni me prignal močan leden severnik ali enakomeren zahodnik. Niti topla sapa z juga ali mistični vzhodnik. Prišla sem z brezvetrjem, v spokojnosti prehojene poti in umirjenega obraza. To je trenutek mojega počitka in te prosim, da med čakanjem svoje gospe natočiš še tretji kozarec. Skupaj bova zapravila nekaj trenutkov življenja in izmenjala izkušnje. Ali pa samo posedela in opazovala umirjanje narave v večernem zahodu. Čakajoč na temo, za katero se bo končno začel Tisti dan. Ves osvetljen s soncem. Ne bo žarela le zemeljska obla, ampak moje, tvoje in še kakšno srce... | Pil bom vino in odšel v gozd, med drevje, na samotno jaso sredi gozda, kjer raste nežnozelen mah kaor preproga, in kjer poganja mlado bukovje in gaber, kjer se žarki sonca nežno in igrivo prerivajo skozi listje in vejice smrek, da se ustvarja tiha, rahlo vlažna, dišeča, mirna, vabeča simfonija narave. Tja bom šel, in za čas pozabil na Paracelsusa in Boehmeja, na amfetamin in prašni asfalt, na vso vročično norost tega sveta. Tam, v tišini, bom sedel na star, a še vedno krepak, čist, po mahu in lesu dišeč štor. Prepustil bom dušo duši, in pustil, da se posede prah vročičnih let, ki so za mano. V tišini bom prisluškocval sebi, bitju svojega srca in žuborenju svoje krvi, ter poiskal na dnu svoje duše tisti mali, svetleči, iskreči se biser, ki nosi tvoje ime. In ko ga najdem, ga vkujem v prstan, ki ga v moči silnega hrpenja nadenem na tvoj prstanec, in za vedno ga boš nosila, kot zavezo, kot znamenje in simbol Ljubezni med nama, nje najlepše, nje najmodrejše, nje najsilnejše med močmi vseh moči... _________________ Blog: http://andrazzvab.blogspot.com/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Naš gostitelj je IT-AZA