|
Forum ZUM Zavedanje -> Ustvarjanje -> Mišljenje
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pancho

Pridružen/-a: Tor Jul 2006 18:04 Prispevkov: 764 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 24.04.10 7:20 Naslov sporočila: Kinezološka diagnostika in zdravljenje z esencami-Minnie Hei |
|
|
CELOSTNO ZDRAVLJENJE
PRESENETLJIVE DEMONSTRACIJE
ZAŠČITNI OBESKI
SPOMIN VODE
MINNIE V SLOVENIJI
--------------------------------------------------------------------------------
Minnie Hein, po rodu Nemka, je živela v ZDA in zatem več kot 30 let v Peruju. V Nemčiji je študirala kineziologijo, v ZDA pa uporabno fiziologijo in holografijo. Znanje treh ved je povezala in razvila holističen pristop k diagnostiki in zdravljenju. Smatra, da je človek sestavljen iz več nivojev, vsi pa so holografsko povezani v celoto. Vsak delček našega bitja vsebuje informacijo o celoti. Vprašanje je samo, kateri del celote smo v danem trenutku sposobni razpoznati. Minnie je uspešno pomagala več kot 7000 osebam in ima izkušnje s praktično vsemi možnimi boleznimi.
Skoraj vsakemu lahko pomaga. Čeprav vseh bolezni ni uspela popolnoma pozdraviti, pa je lahko vsaj pomagala zdravljencem omiliti težave, hkrati pa jim je pomagala razumeti vzroke njihovih bolezni.
Minnie sem spoznal na konferenci KIRLIONICS'98 v St. Petersburgu v Rusiji, junija 1998. Ko sem jo srečal, je med odmorom ravno delala kratek kineziološki test (test jakosti mišice) na rokah nekemu udeležencu konference. Prosil sem jo, če lahko ponovi test na meni. Po manj kot pol minute trajajočemu testu me je vprašala, zakaj nočem odpreti srca. Bil sem presenečen in jezen: kako lahko reče kaj takega, saj me sploh ne pozna! Odšel sem naprej in ji nisem verjel. Toda čez eno uro sem bil še vedno jezen. Ko sem razmišljal, zakaj sem po tolikem času še vedno jezen na nekoga, ki ga praktično ne poznam, mi je postalo jasno, da sem jezen zato, ker ima najbrž prav. Vrnil sem se do Minnie in jo prosil, če mi lahko naredi celotno terapijo. Čez nekaj dni mi je res naredila enourno terapijo: s testiranjem jakosti mišic mi je naredila izčrpno diagnozo ter mi
z njenimi kodiranimi (informiranimi) kapljicami vode in alkohola (esencami) odprla srčni meridian. Naslednjih nekaj dni se mi je svet okoli mene zdel prelep, poplesaval in prepeval sem po ulicah St. Petersburga in se na sploh počutil 20 let mlajšega...
CELOSTNO ZDRAVLJENJE
Kaj lahko terapevt odkrije pri pacientu, je odvisno od trenutnega stanja zavesti terapevta. Terapevt in pacient se povežeta v biosinergetsko celoto tako, da vibracija (energija, inteligenca) terapevta resonira z vibracijo (energijo, inteligenco) zdravljenca. Od nivoja resonance je odvisno, kaj bo terapevt lahko odkril pri zdravljencu.
Minnie diagnosticira tako, da ugotavlja jakost različnih mišic telesa. Na ta način ugotovi obolelost določenih organov, hkrati pa ji mišice služijo kot posrednik pri pogovoru s telesom zdravljenca. Telo namreč ve vse o zdravljencu, pozna vse njegove fizične, psihične, čustvene, mentalne in tudi duhovne motnje. Telo ve tudi, kdaj je v tem ali celo prejšnjih življenjih prišlo do motnje, kje so njeni vzroki, ter ve tudi, na kakšen način jih lahko odpravimo.
Telo pozna tudi namen življenja – učno nalogo, ki jo ima oseba v tem življenju. Minnie loči štirinajst osnovnih učnih nalog - štirinajst osnovnih vrlin. Eno od teh vrlin ima vsak človek
za osnovno učno nalogo. Spoznati mora pravo mero te vrline: niti preveč niti premalo je ne sme biti, da je življenje te osebe harmonično in v skladu z namenom. Prav s to vrlino lahko največ pomaga ljudem okoli sebe. Ta vrlina je njegova/njena največja moč, hkrati pa je ta vrlina tudi največja šibkost. Če je ne razvije dovolj harmonično, to lahko osebo pripelje v huda bolezenska stanja, ki se začnejo pri organih, ki ustrezajo dani vrlini.
Te vrline in njim pripadajoči organi oziroma informacijski meridiani so:
moralnost (globok občutek, ali delaš dobro ali slabo) - centralni meridian
resnica (biti to, kar si – resnični ti) – vodilni meridian
zadovoljstvo (dobro počutje glede tega, kar počneš, kot tudi glede svojih čutov) – želodec
zaupanje, vera (zaupanje vase, v proces življenja in v smisel vsega) - vranica in trebušna slinavka (trojni grelec)
sočutje (znati se vživeti v počutje drugega in začutiti njegovo trpljenje, ne da bi se izgubil v tem trpljenju) – srce
radost (kako nate vpliva vse, kar se ti dogaja v življenju, in kako ti vplivaš na druge) - tanko črevo
mir (ali si pomirjen s seboj, znati biti sam s seboj) – mehur
pogum (zmožnost ohraniti mobilnost v vseh situacijah) – ledvice
prisotnost (v sedanjosti, cel, z vsem svojim bitjem) - krvni obtok in spolni organi
lahkotnost (si v kontaktu s tem, kar se dogaja, ne da bi stvarem pripisoval preveliko težo) - ščitnica in nadledvične žleze
dobrota (prava dobrota zna reči »NE« ob pravem trenutku, da ne pride do žrtvovanja sebe)– žolčnik
sreča (zmožnost spreminjanja, kreativnost) – jetra
ponižnost (nisi ne prevelik ne premajhen pred komerkoli ali pred čemerkoli) - pljuča
čistost (vse je na svojem mestu – znaš postaviti meje med svojim prostorom in drugimi) - debelo črevo.
Poleg tega, da pomaga odkriti vzroke motenj, Minnie pomaga odpravljati motnje s kodiranimi (informiranimi) kapljicami vode, ki jim doda malo alkohola, da se voda ne bi pokvarila. V začetku je uporabljala Bachove kapljice. Skozi prakso je kmalu odkrila značilne vzorce, s katerimi so različne kapljice preko različnih bolezni povezane med seboj. Sama je razvila nekaj različnih matrik kodiranih kapljic - esenc. Najpogosteje uporablja matriko 8 krat 8 = 64 različnih esenc. Esence po posebnem postopku pripravlja sama: vodo z alkoholom za določen čas izpostavi energijskim vibracijam bodisi neke rastline (rože, kaktusa, drevesa), živali, kamenine, ali pa starodavnega perujskega templja, skulpture ali podzemske risbe. Nek perujski šaman je za vsako od 64 esenc zapisal duhovno sporočilo (modrost), ki ga ta esenca nosi. Pri izbiri esence za odpravljanje motenj pa, tako kot pri diagnostiki, Minnie uporablja mišice pacienta kot posrednika pri pogovoru s telesom. Torej telo zdravljenca samo izbere potrebne kapljice (in s tem tudi duhovno sporočilo).
PRESENETLJIVE DEMONSTRACIJE
Minnie lahko takoj vsako trditev tudi praktično dokaže. V začetku predavanja najprej pokaže, kako preverja jakost mišic. Prostovoljec stoji ob njej in iztegne roko. Ona preizkusi jakost mišice. Potem preveri, če mišica pravilno reagira na magnet. Ko postavi magnet na določeno točko, mora mišica popustiti. Če se to ne zgodi, je mišica v neprestanem krču in jo je treba pozdraviti. To pomanjkljivost Minnie hitro odpravi, tako da v pogovoru z zdravo mišico izbere ustrezne esence. Takoj po zaužitju kapljic mišica začne pravilno reagirati na magnet, kar je že samo po sebi presenetljivo.
Ko je mišica v pravilnem delovanju, se Minnie poveže z inteligenco (energijo, vibracijami) prostovoljca, tako da se ga dotakne z obema rokama. Potem lahko postavlja vprašanja telesu. Telo
ji odgovarja z DA - močna mišica, ali NE - šibka mišica. Pri tem prostovoljec poskuša vedno enako močno (čim močneje) držati roko iztegnjeno. Najpreprostejši test je tak, da prostovoljec pove pravilno, kako mu je ime, in takrat je mišica močna. Če pa se na glas zlaže (izreče nepravilno ime), je mišica šibka, ne glede na to, kako močno se oseba trudi držati roko.
Še posebej očitno in presenetljivo je to pri testiranju zelo močnih oseb. Minnie je precej drobna, suha ženska, velika okoli 160 cm in stara skoraj 60 let (no, jaz bi ji pripisal kakih 15 let manj). Nekajkrat sem bil prisoten, ko je Minnie testirala roke dvigovalcem uteži in body-builderjem. Ko je odgovor DA, se Minnie lahko z obema rokama obesi na roko taki osebi, pa je ne premakne. Ko je odgvor NE, Minnie z lahkoto z eno roko prisili dvometrskega moškega, da spusti roko - kot da roka ne bi bila njegova - in oseba pri tem ponavadi presenečeno in včasih tudi jezno strmi. Še bolj presenetljiv pa je test, ko Minnie postavlja vprašanja telesu druge osebe, ki se je prostovoljec dotika. Tudi v tem primeru so mišice dvigovalca uteži šibke, če se druge osebe dotakne, če pa jo spusti, so v trenutku mišice spet normalno močne.
ZAŠČITNI OBESKI
Minnie izdeluje tudi zaščitne obeske, ki ščitijo pred tehničnimi sevanji: računalniki, prenosnimi telefoni, televizorji itd. V obesku je majhna steklenička z mešanico esenc. V Rusiji je na meni demonstrirala vpliv prenosnega telefona. Najprej je preverila jakost moje roke, ki je bila kar močna. Potem sem z drugo roko prijel prenosni telefon in ga približal srcu. Moja roka je bila v trenutku
šibka in mi jo je Minnie z lahkoto zvila. To sva nekajkrat ponovila, saj prvič nisem mogel verjeti. Potem mi je dala okoli vratu zaščitni obesek in ponovni poskus je pokazal, da prenosni telefon nima več vpliva na jakost moje roke.
Podoben poskus je ponovila na študentu, ki dviguje uteži. Preizkusila je jakost njegove roke, in se je lahko kar obesila na njegovo roko, pa je ni mogla premakniti. Potem je študent stopil pred računalnik, in Minnie je z eno roko z lahkoto zvila njegovo roko. Ko pa mu je okoli vratu obesila zaščito, je bila njegova roka tudi v bližini računalnika enako močna.
Zaščito smo tudi testirali na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. S pomočjo Kirlianove kamere smo pokazali, da obesek dejansko izniči škodljivi vpliv enournega nošenja vključenega prenosnega telefona na bioelektromagnetno polje človeka (o tej raziskavi smo tudi že pisali).
SPOMIN VODE
S spominom vode se ukvarja mnogo raziskovalcev v svetu, saj je kot kaže spomin vode ključ do razumevanja delovanja večine komplementarnih tehnik zdravljenja. Homeopatija temelji ravno na spominu vode. Tudi esence so informirane na podoben način. Informirano vodo lahko raziskujemo na različne načine, čeprav fizikalni mehanizmi trenutno še niso znani. Lahko merimo različne parametre vode, kot so viskoznost, površinska napetost, trdota itd. Z elektronskim mikroskopom lahko opazujemo kristale mineralov, ki ostanejo, ko se voda posuši. Japonci so razvili metodo raziskovanja informirane vode, tako da jo zmrznejo in opazujejo vzorce kristalov ledu. Lahko pa seveda opazujemo učinek informirane vode na organizme, kot je npr. vpliv na rast rastlin in živali.
S pomočjo Kirlianove kamere lahko merimo korone kapljic vode ali pa npr. korone prstov ljudi, ki so informirano vodo pili. Tako raziskavo smo opravili na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Prostovoljci so pili vodovodno vodo iz navadnih kozarcev in kozarcev 2000, ki jih izdeluje Vili Poznik iz Celja. Kozarci informirajo vodo s pozitivnimi »vibracijami«, kar je raziskava, o kateri smo tudi že pisali, potrdila.
Minnie Hein od leta 1999 dela v Nemčiji na Inštitutu za statiko in dinamiko konstrukcij zračnih in vesoljskih plovil pri Univerzi v Stuttgartu. Tam v sodelovanju s prof. dr. Berndom Kroeplinom raziskuje načine informiranja vode tako, da na poseben način pod mikroskopom s samo 25-kratno povečavo opazuje posušene kapljice informirane vode, esence, pa tudi človeške sline. Dosedanji rezultati kažejo na to, da pozitivne informacije v vodi uredijo minerale v značilne, najpogosteje zelo lepe vzorce. Če pa je voda slaba (mrtva), so vzorci grdi, razmetani ali pa sploh ne nakazujejo nobene strukture. Zanimiva je primerjava posušene kapljice sline pacienta pred in po terapiji z esencami. Razlika v urejenosti strukture mineralov je ponavadi očitna, včasih pa celo drastična.
MINNIE V SLOVENIJI
Ko sem Minnie drugič srečal, maja 1999 na konferenci LIFE- ELECTRIC'99 v Edmononu v Kanadi, sem jo povabil v Ljubljano. Med dvotedenskim bivanjem v Ljubljani je Minnie imela vabljeno predavanje in demonstracijo na mednarodni konferenci Biologija in kognitivna znanost, ki se je pod okriljem multikonference Informacijska družba odvijala oktobra 1999 v Cankarjevem domu. Poleg tega je imela izven konference še tri predavanja z demonstracijami. Vsakič je poslušalce navdušila. Poleg tega, da je odličen terapevt, je tudi odličen pedagog in znanstvenik, čeprav sama pravi, da ni znanstvenik v današnjem pomenu te besede. Si pa zato zelo želi sodelovanja s »ta-pravimi« znanstveniki. Pomagala je mnogim mojim znancem in sodelavcem. Vsi so bili presenečeni, kako Minnie zlahka prebere čustva in zakoreninjene misli ter odnose in predsodke do soljudi, medtem ko testira jakost mišic. Hkrati so bili presenečeni nad učinkovitostjo njenih zdravilnih kapljic. Mišica je, preden vzameš nekaj tistih kapljic, šibka, takoj zatem pa je močna.
Minnie v Nemčiji, ZDA in Peruju organizira tudi 60 urne (dvotedenske) tečaje, na katerih poučuje svoj pristop k zdravljenju. Oktobra 2000 je potekal tak tečaj v Ljubljani (v angleščini). Šestnajst udeležencev je poleg teoretičnega znanja z veliko praktičnega dela v parih pridobilo osnovno znanje o kineziološki diagnostiki in zdravljenju z esencami. Poleg tega smo se naučili tudi terapije uravnavanja ritma telesa po metodi osteopata dr. Johna Upledgerja.
Diagnostika in terapija sta razdeljeni v dva osnovna dela: makro in mikro. Makro diagnostika ugotavlja energijske/informacijske blokade in njihove vzroke za neskladnost pacienta s svojim osnovnim življenjskim namenom, mikro diagnostika pa ugotavlja blokade in njihove vzroke, ki povzročajo določen simptom. Pri tem pri vsakem testiranju meridiana (enega izmed 14 zgoraj naštetih) terapevt preveri , v katerem od treh možnih stanj se meridian nahaja:
Pretirana aktivnost - pacient se trudi biti to, kar ni (po nepotrebnem troši energijo).
Premajhna aktivnost - pacient se trudi ne biti to, kar je (zadržuje energijo).
Homeostaza – v pravi meri živi sebe in ne poskuša biti to, kar ni.
Motnje na posameznih meridianih se odražajo na posameznih mišicah v telesu. Za vsak meridian se testira jakost ene izmed 14 osnovnih mišic. Za iskanje vzrokov blokad pa se zaradi praktičnosti uporabljajo mišice prstov na rokah. Terapevt mentalno postavlja vprašanja (podobno kot pri radiesteziji) in dobiva odgovore preko jakosti prstov pacienta. Pri iskanju vzrokov se najprej poišče vrsta motnje (strukturalna, kemična, čustvena, elektromagnetna, genetska, prostorska, časovna, polarnostna, karmična, duhovna, vpliv energij 3. vrste, ritmična, dimenzionalna, mutacijska, vpliv relacije s terapevtom, geopatogena, vpliv poltergeista, motnja na čutih itd.). Zatem terapevt išče čas in kraj nastanka blokade ter poišče tudi sporočilo blokade, ki je vezano na sam meridian oziroma mišico, ki je v blokadi. Tudi terapijo izbere telo pacienta in sicer izmed vseh možnih terapij, ki jih terapevt lahko ponudi (npr. masaža, akupresura, uravnavanje ritma, esence, reiki, psihoterapija itd.).
V letu 2001 bomo najverjetneje ponovno organizirali tečaj Minnie Hein. Za nadaljnje informacije se obrnite na Barbaro Novak (tel. 041-822647, e-naslov: barbara.novak@spika.unistar.si ).
Spodaj sledi še nekaj zanimivih misli s tečaja:
Ne reagiraj, ampak deluj (angl.: don't react but act).
Duši lahko rečemo tudi morfogenetsko polje. Telo je v tem polju (in ne obratno). Polje vsebuje sile, ki oblikujejo (angl. form) in informirajo (angl. inform).
Informacija pomeni zmožnost spreminjanja oblike (forme).
Voda je materializirana ljubezen.
Spoznanje je ljubezen.
Za resnično ljubezen morata materija in duh priti skupaj.
Izza vsake pojavnosti, ki nas lahko zavaja, se skriva bistvo, ki je pravi pomen.
Telo ni materija, ampak seme, ki se lahko razvije na mnoge različne načine, kar je odvisno od nas samih.
Zadrževana energija uničuje.
Ena bolezen ni boljša od druge (npr. če izberemo pretirano aktivnost namesto premajhne aktivnosti).
Ne glede na to, kje si in kaj počneš, vplivaš na okolico.
Vedno poudari moč in ne slabosti.
Uporabljaj trdilne stavke in ne nikalnih, ker um negacijo zbriše (ko materializira misli v telo).
Pri ritmu lahko minimalna sprememba povzroči maksimalni učinek.
V temi se lahko največ naučiš in lahko najdeš najsvetlejšo stvar.
Problem moraš začutiti, šele takrat boš videl, kaj se za njim skriva, in takrat bo problem odšel.
Vedno povej otroku resnico. Zaupaj mu tudi neprijetne, grde in zoprne stvari.
Če ti pri nekom ni všeč, kar dela, dejansko dela tisto, česar ti ne moreš, in ti ponavadi delaš tisto, česar on ne zmore. Najhujši sovražnik je pogosto najboljši prijatelj. _________________ Poglavitni problem za nas vse, moške in ženske, ni učiti se, ampak odučiti se. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Rudi
Pridružen/-a: Čet Avg 2009 23:19 Prispevkov: 144 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 16.05.10 0:01 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo koliko poti vodi do istega cilja.
Zanimiva misel:
. . . Najhujši sovražnik je pogosto najboljši prijatelj. . .
Ali kot pravi Bog, le najboljši prijatelj ti je pripravljen narediti najhujše stvari. _________________ napisano je samo moje mnenje in ne neka dokončna resnica. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Naš gostitelj je IT-AZA