Kazalo po Forum ZUM forumu Forum ZUM
Zavedanje -> Ustvarjanje -> Mišljenje

Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zdrava prehrana
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Forum ZUM forumu -> V življenje vstopam naravno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
satis

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 9:22

PrispevekObjavljeno: 24.06.10 21:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rudi je napisal/a:
Podoben članek je bil v GEA September 2009.
Ugotavljajo, če bodo šle stvari tako naprej, bomo pomrli od lakote ob polni ali prazni skledi.
In nasvet; kupite kos zemlje in vadite preživetje.

Stari starši imajo večje posestvo, v prejšnjih časih so živeli samo od kmetije, tako da se da preživet, čeprav skromno. Ampak če zdaj daš nas, skorajda mestne otroke na kmetije, saj jo sploh ne bi znali vzdrževat, tako da bo večina težko šla v nakupe zemlje, pa čeprav pridejo še slabši časi kot so zdaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Rudi

Pridružen/-a: Čet Avg 2009 23:19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 24.06.10 21:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri nas doma smo kot večina ljudi na kmetijah po 2. svetovni vojni živeli samo od kmetije, v trgovini smo kupovali samo sol olje in sladkor. Pa še hladilnikov in zmrzovalnikov nismo imeli.
Ne bo mi težko spet tako živet, če bo potrebno.
satis

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 9:22

PrispevekObjavljeno: 25.06.10 8:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rudi je napisal/a:
Pri nas doma smo kot večina ljudi na kmetijah po 2. svetovni vojni živeli samo od kmetije, v trgovini smo kupovali samo sol olje in sladkor. Pa še hladilnikov in zmrzovalnikov nismo imeli.
Ne bo mi težko spet tako živet, če bo potrebno.

Moja babica mi je ure in ure govorila o življenju prej, ampak je bilo tudi zelo kruto. Ni bilo zdravnika za dobit razen v skrajni sili, ženske so na porodih velikokrat umirale, zobozdravnikov ni bilo, zamisli si en granulom, kakšne peklenske muke so to bile. Ogrevanja ni bilo, večkrat pa so bili lačni kot siti, ampak, večina je spet preživela, tako da se da, ampak ne tako lagodno, kot smo zdaj vajeni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Rudi

Pridružen/-a: Čet Avg 2009 23:19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 25.06.10 10:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res ni bilo zdravnika, samo ga tudi rabili nismo, moj brat še v življenju ni bil pri zdravniku, jaz pa parkrat, nazadnje pred 23 leti. Kot otrok sploh nisem vedel, da zdravniki obstajajo.
Kje je pa naša mladina, na kateri svet stoji, zdaj?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Forum ZUM forumu -> V življenje vstopam naravno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17
Stran 17 od 17

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

Naš gostitelj je IT-AZA