|
Forum ZUM Zavedanje -> Ustvarjanje -> Mišljenje
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
satis

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 9:22 Prispevkov: 1530
|
Objavljeno: 24.06.10 21:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Rudi je napisal/a: | Podoben članek je bil v GEA September 2009.
Ugotavljajo, če bodo šle stvari tako naprej, bomo pomrli od lakote ob polni ali prazni skledi.
In nasvet; kupite kos zemlje in vadite preživetje. |
Stari starši imajo večje posestvo, v prejšnjih časih so živeli samo od kmetije, tako da se da preživet, čeprav skromno. Ampak če zdaj daš nas, skorajda mestne otroke na kmetije, saj jo sploh ne bi znali vzdrževat, tako da bo večina težko šla v nakupe zemlje, pa čeprav pridejo še slabši časi kot so zdaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Rudi
Pridružen/-a: Čet Avg 2009 23:19 Prispevkov: 144 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 24.06.10 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas doma smo kot večina ljudi na kmetijah po 2. svetovni vojni živeli samo od kmetije, v trgovini smo kupovali samo sol olje in sladkor. Pa še hladilnikov in zmrzovalnikov nismo imeli.
Ne bo mi težko spet tako živet, če bo potrebno. _________________ napisano je samo moje mnenje in ne neka dokončna resnica. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
satis

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 9:22 Prispevkov: 1530
|
Objavljeno: 25.06.10 8:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Rudi je napisal/a: | Pri nas doma smo kot večina ljudi na kmetijah po 2. svetovni vojni živeli samo od kmetije, v trgovini smo kupovali samo sol olje in sladkor. Pa še hladilnikov in zmrzovalnikov nismo imeli.
Ne bo mi težko spet tako živet, če bo potrebno. |
Moja babica mi je ure in ure govorila o življenju prej, ampak je bilo tudi zelo kruto. Ni bilo zdravnika za dobit razen v skrajni sili, ženske so na porodih velikokrat umirale, zobozdravnikov ni bilo, zamisli si en granulom, kakšne peklenske muke so to bile. Ogrevanja ni bilo, večkrat pa so bili lačni kot siti, ampak, večina je spet preživela, tako da se da, ampak ne tako lagodno, kot smo zdaj vajeni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Rudi
Pridružen/-a: Čet Avg 2009 23:19 Prispevkov: 144 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 25.06.10 10:55 Naslov sporočila: |
|
|
Res ni bilo zdravnika, samo ga tudi rabili nismo, moj brat še v življenju ni bil pri zdravniku, jaz pa parkrat, nazadnje pred 23 leti. Kot otrok sploh nisem vedel, da zdravniki obstajajo.
Kje je pa naša mladina, na kateri svet stoji, zdaj? _________________ napisano je samo moje mnenje in ne neka dokončna resnica. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Naš gostitelj je IT-AZA