|
Forum ZUM Zavedanje -> Ustvarjanje -> Mišljenje
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Tungavidya

Pridružen/-a: Sob Feb 2007 11:05 Prispevkov: 626 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 3.01.08 17:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Taja je napisal/a: |
Ma brez veze, krst je sploh tako izkrivljeno doumet... |
Kot je meni znano, je tudi Jezus Kristus sprejel krst od Janeza Krstnika. Ta ga je vprašal, zakaj se želi tudi on krstiti, saj je on že čist. In sedaj me zanima, kaj je Jezus Kristus odgovoril Janezu Krstniku in kaj je pri tem kristjanu po tvoje potrebno doumet. Zakaj se je Jezus Kristus dal krstiti? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ivan

Pridružen/-a: Tor Jun 2005 23:06 Prispevkov: 6256 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 3.01.08 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Tungavidya je napisal/a: | | Taja je napisal/a: |
Kot je meni znano, je tudi Jezus Kristus sprejel krst od Janeza Krstnika. Ta ga je vprašal, zakaj se želi tudi on krstiti, saj je on že čist. In sedaj me zanima, kaj je Jezus Kristus odgovoril Janezu Krstniku in kaj je pri tem kristjanu po tvoje potrebno doumet. Zakaj se je Jezus Kristus dal krstiti? |
Če smem jaz odgovoriti na tole vprašanje. Jezus Kristus ni imel greha. Samo po sebi se mu ni bilo potrebno krstiti. Janezov krst ni imel te moči, da bi odpuščal grehe. Njegov krst je bil bolj povabilo k spreobrnjenju. Jezus se je krstil iz solidarnosti do ljudmi. Poleg tega je Janezov krst naznanja, da bo Jezus vzel grehe vsega sveta nase, ko se bo dal pribiti na križ.
Ivan _________________ Ne gre mi tako slabo, da bi moral zaradi hrane ubijati živali. - Foto album |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucen

Pridružen/-a: Sre Dec 2007 21:10 Prispevkov: 865
|
Objavljeno: 3.01.08 18:21 Naslov sporočila: |
|
|
| (Ivan), morda veš: zakrament bolniškega maziljenja - ali izbriše tudi (vse) posledice greha ("častne kazni"), ali le grehe? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tungavidya

|
Objavljeno: 3.01.08 23:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Ivan je napisal/a: | | Tungavidya je napisal/a: | | Taja je napisal/a: |
Če smem jaz odgovoriti na tole vprašanje. Jezus Kristus ni imel greha. Samo po sebi se mu ni bilo potrebno krstiti. Janezov krst ni imel te moči, da bi odpuščal grehe. Njegov krst je bil bolj povabilo k spreobrnjenju. Jezus se je krstil iz solidarnosti do ljudmi. Poleg tega je Janezov krst naznanja, da bo Jezus vzel grehe vsega sveta nase, ko se bo dal pribiti na križ.
Ivan |
Hvala za razlago.
Pa misliš, da se je lahko krstil tudi zato, da bi dal vzgled ljudem? Saj jih je bilo precej prisotnih takrat zraven in v bistvu niso vedeli o njem to, kar je vedel Janez Krstnik.
Pa še to prosim, če mi lahko razložiš, kakšen krst potem sprejme otrok v cerkvi? In zakaj je to zakrament, ki ga ni mogoče izbrisati? Kaj je bistvo svetega krsta.
Hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ivan

|
Objavljeno: 3.01.08 23:10 Naslov sporočila: |
|
|
| Tungavidya je napisal/a: | | Pa še to prosim, če mi lahko razložiš, kakšen krst potem sprejme otrok v cerkvi? In zakaj je to zakrament, ki ga ni mogoče izbrisati? Kaj je bistvo svetega krsta.Hvala. |
Ja, ti si prejela Jezusov krst znotraj RKC. Podeljene so ti bile milosti Jezusa Kristusa. Po Jezusu Kristusu si bila spravljena z nebeškim Očetom v Svetem Duhu. Postala si Božji otrok. Vključena si bila v občestvo, Cerkev. Janezov krst ni imel te moči. Kot sem rekel, bil je samo povabilo k spreobrnjenju. Ampak Jezus tega ni potreboval.
Ivan _________________ Ne gre mi tako slabo, da bi moral zaradi hrane ubijati živali. - Foto album |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucen

Pridružen/-a: Sre Dec 2007 21:10 Prispevkov: 865
|
Objavljeno: 4.01.08 9:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Ivan je napisal/a: | | Tungavidya je napisal/a: | | Pa še to prosim, če mi lahko razložiš, kakšen krst potem sprejme otrok v cerkvi? In zakaj je to zakrament, ki ga ni mogoče izbrisati? Kaj je bistvo svetega krsta.Hvala. | Ja, ti si prejela Jezusov krst znotraj RKC. Podeljene so ti bile milosti Jezusa Kristusa. Po Jezusu Kristusu si bila spravljena z nebeškim Očetom v Svetem Duhu. Postala si Božji otrok. Vključena si bila v občestvo, Cerkev. Janezov krst ni imel te moči. Kot sem rekel, bil je samo povabilo k spreobrnjenju. Ampak Jezus tega ni potreboval.
Ivan | (Malce še ...) | Citiram: | | Kaj je bistvo svetega krsta? | Izbris vseh grehov (do takrat, vključno z izvirnim). | Citiram: | | In zakaj je to zakrament, ki ga ni mogoče izbrisati? | (Na to pa še ni tukaj odgovora?) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tungavidya

|
Objavljeno: 4.01.08 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | [quote="ucen"]
Izbris vseh grehov (do takrat, vključno z izvirnim). |
Kako to misliš - do takrat? Kakšen greh pa lahko stori nekaj, kar ne obstaja? In od kdaj naprej po tvoje obstajam jaz? Kaj je izvirni greh? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ivan

|
Objavljeno: 4.01.08 14:54 Naslov sporočila: |
|
|
[quote="Tungavidya"] | Citiram: | | ucen je napisal/a: |
Izbris vseh grehov (do takrat, vključno z izvirnim). |
Kako to misliš - do takrat? Kakšen greh pa lahko stori nekaj, kar ne obstaja? In od kdaj naprej po tvoje obstajam jaz? Kaj je izvirni greh? |
Včasih so se dajali krstiti v zrelejši dobi. Tako je krst izbrisal izbrisal vse grehe in vse ostale, ki jih je človek napravil do krsta. Izvirni greh je v nezaupanju v Boga. V tem, da se je prvi človek bolj zaupal Satanu in se ločil od Boga. Ves človeški rod je v Adamu kakor eno telo enega človeka pravi sv. Tomaž Akvinski. Po tej "enoti človeškega rodu" so vsi ljudje vključeni v Adamov greh, kako so vsi vključeni v Kristusovo pravičnost (KKC 404). Je pa vprašanje izvirnega greha skrivnost in se ne da v polnosti razumeti.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Naš gostitelj je IT-AZA